Blefaritt

Blefaritt er en inflammasjon i øyelokkanten. Mennesker i alle aldre kan rammes, men tilstanden er vanligst hos eldre. Det finnes forskjellige typer blefaritt, men symptomene er ofte likeartede.

 • Symptomer på blefaritt

  Symptomer på blefaritt

  Blefaritt kommer ofte smygende, og de typiske plagene oppstår gradvis etter hvert. Vanlige symptomer er:

  • røde og opphovnede øyelokkanter
  • betente og klebrige øyne
  • svette, kløe og grusethet
  • tørrhetsfølelse

  Øynene kan også føles trette og rennende, og du kan få økt lysfølsomhet og synsforstyrrelser. Ofte dannes det også små skorper i øyevippene.

  Les mer om symptomene her.

 • Årsaker til blefaritt

  Årsaker til blefaritt

  Det finnes flere årsaker til blefaritt. En vanlig årsak er at de fettproduserende kjertlene i øyelokkanten (de meibomske kjertlene) er tette. Denne tilstanden kalles Meibomian Gland Dysfunction (MGD).

  Blefaritt kan også være forårsaket av bakterier, flasseksem eller en spesiell slags midd. I de sistnevnte tilfellene fører i stedet inflammasjonsprosessen til tette meibomske kjertler, noe som igjen forverrer tilstanden.

  Les mer om årsakene til blefaritt her.

   

 • Behandling av blefaritt

  Behandling av blefaritt

  Formålet med behandlingen er å bekjempe inflammasjonen. Uansett om blefaritten er forårsaket av MGD, bakterier, flasseksem eller midd, er grunnlaget for behandling rengjøring av øyelokkantene.

  Også varmebehandling og øyelokkmassasje er viktige komponenter i behandlingen. Hvis inflammasjonen ikke dempes ved hjelp av disse tiltakene, bør du henvende deg til en lege som kan anbefale andre behandlingsalternativer.

  Les mer om behandling av blefaritt her.

   

Hvilken Tearsagain skal jeg velge?

Tearsagain finnes i tre forskjellige varianter. Lipidspray som hindrer fordamping av væske. Øyedråper som tilfører væske, og BlephaCura som rengjør øyelokkantene og lindrer ved inflammasjon.