Blefaritt

Blefaritt er en inflammasjon i øyelokkanten. Mennesker i alle aldre kan rammes, men tilstanden er vanligst hos eldre. Det finnes forskjellige typer blefaritt, men symptomene er ofte likeartede.

 • Symptomer på blefaritt

  Symptomer på blefaritt

  Blefaritt kommer ofte smygende, og de typiske plagene oppstår gradvis etter hvert. Vanlige symptomer er:

  • røde og opphovnede øyelokkanter
  • betente og klebrige øyne
  • svette, kløe og grusethet
  • tørrhetsfølelse

  Øynene kan også føles trette og rennende, og du kan få økt lysfølsomhet og synsforstyrrelser. Ofte dannes det også små skorper i øyevippene.

 • Årsaker til blefaritt

  Årsaker til blefaritt

  Det finnes flere årsaker til blefaritt. En vanlig årsak er at de fettproduserende kjertlene i øyelokkanten (de meibomske kjertlene) er tette. Denne tilstanden kalles Meibomian Gland Dysfunction (MGD).

  Blefaritt kan også være forårsaket av bakterier, flasseksem eller en spesiell slags midd. I de sistnevnte tilfellene fører i stedet inflammasjonsprosessen til tette meibomske kjertler, noe som igjen forverrer tilstanden.

   

 • Behandling av blefaritt

  Behandling av blefaritt

  Formålet med behandlingen er å bekjempe inflammasjonen. Uansett om blefaritten er forårsaket av MGD, bakterier, flasseksem eller midd, er grunnlaget for behandling rengjøring av øyelokkantene.

  Også varmebehandling og øyelokkmassasje er viktige komponenter i behandlingen. Hvis inflammasjonen ikke dempes ved hjelp av disse tiltakene, bør du henvende deg til en lege som kan anbefale andre behandlingsalternativer.

   

Hvilken Tearsagain skal jeg velge?

Tearsagain finnes i tre forskjellige varianter. Lipidspray som hindrer fordamping av væske. Øyedråper som tilfører væske, og BlephaCura som rengjør øyelokkantene og lindrer ved inflammasjon.